Antena 3 CNN Externe SUA ameninţă cu sancţiuni guvernul de la Kiev

SUA ameninţă cu sancţiuni guvernul de la Kiev

SUA ameninţă cu sancţiuni guvernul de la Kiev
20 Ian 2014   •   13:35

Statele Unite ale Americii au criticat dur autorităţile ucrainiene pentru confruntările violente dintre poliţie şi demonstranţii opoziţiei, care s-au petrecut duminică seara, în capitala ţării.
De asemenea, oficialii americani au ameninţat că vor impune sancţiuni severe administraţiei de la Kiev, dacă se va interveni din nou în forţă împotriva protestatarilor.

Zeci de persoane au fost rănite ieri seară, după ce poliţiştii au intervenit cu tunuri de apă, grenade şi gaze lacrimogene. La rândul lor, protestarii au aruncat spre forţele de ordine cocktailuri Molotov, torţe şi alte obiecte pirotehnice.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate de la Washington, Caitlin Hayden, a declarat că Statele Unite sunt profund îngrijorate de evoluţia evenimentelor din Ucraina.

Hayden a spus că administraţia de la Kiev "a efectuat manevre de slăbire a fundamentului democratic ucrainean, prin incriminarea protestelor paşnice şi prin privarea societăţii civile sau a opoziţiei democratice de drepturile oferite de legea democratică", relatează AP, preluată de RIA Novosti.
Totodată, oficialul de la Washington a făcut un apel către guvernul ucrainean să deschidă urgent o cale de dialog cu opoziţia.

Potrivit aceleiaşi surse, Casa Albă va lua în considerare unele măsuri, care vor include şi sancţiuni, dacă guvernul de la Kiev va folosi din nou forţa împotriva manifestanţilor.

×
Subiecte în articol: proteste violente Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close