Antena 3 CNN Externe SUA către militarii libieni: Nu ascultaţi ordinele regimului, încetaţi să mai luptaţi!

SUA către militarii libieni: Nu ascultaţi ordinele regimului, încetaţi să mai luptaţi!

SUA către militarii libieni: Nu ascultaţi ordinele regimului, încetaţi să mai luptaţi!
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2011   •   15:24
Update 23:50 - Statele Unite au făcut apel la militarii libeni să "înceteze să mai lupte" şi să nu mai răspundă ordinelor lui Muammar Gaddafi. Un viceamiral american a declarat: "Mesajul nostru este: nu ascultaţi ordinele regimului, nu atacaţi populaţia, încetaţi să mai luptaţi, rămâneţi acolo unde sunteţi, debarasaţi-vă de echipamentul vostru!" 

Update 21:50 - 
În următoarele câteva zile, Statele Unite vor preda comanda operaţiunilor coaliţiei către Organizaţia Nord-Atlantică. NATO va prelua comanda operaţiunilor militare din Libia. Ministrul de Externe al Turicei a anunţat că ţara sa nu se mai opune ca NATO să coordoneze atacurile coaliţiei în Libia. 
 


Update 17:30 - Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a estimat că aproximativ 800.000 de cetăţeni străini încă se află în Libia, conform AFP. "Există aproximativ 800.000 de cetăţeni străini, de diverse naţionalităţi, care se află, în continuare, în Libia", a declarat Hart, precizând că această informaţie este "bazată pe estimările OIM", conform AFP

Update 17:25 – Două din cele şase avioane norvegiene au efectuat, joi, prima misiune, sub comandament american, conform AFP. "Din raţiuni de securitate, deocamdată nu putem divulga durata misiunii, nici detalii operaţionale", a declarat locotenent-colonelul norvegian John Espen Lien, conform AFP.

Update 17: 20 -
Serviciul britanic de informaţii interne avertizează că imigranţi libieni ar putea să comită atacuri teroriste în Marea Britanie, ca răzbunare pentru raidurile aeriene ale coaliţiei împotriva lui Gaddafi. Informaţia ar fi fost obţinute în urma a „sute de conversaţii între libieni din Marea Britanie care menţin legătura cu compatrioţi din Libia, conform AFP.

Un avion francez a doborât un avion de luptă aparţinând trupelor lui Gaddafi, deasupra Libiei, informează ABCNews. Măsura a fost luată ca urmare a încălcării de către acesta a zonei de interdicţie aeriană impusă de ONU.

Liderul libian a trimis deasupra oraşului MIsrata o aeronavă militară "Galeb" cu un singur motor, care a fost doborâtă imediat de către forţele aeriene franceze.

Coaliţia a avut controlul total asupra spaţiului aerian în ultimele zile. Forţele aliate şi-au continuat raidurile asupra capitalei Libiei şi în noaptea de miercuri spre joi. Autorităţile de la Tripoli spun că atacurile au făcut numeroase victime în rândul civililor însă armata americană dezminte această informaţie. În tot acest timp, susţinătorii lui Gaddafi devin tot mai vizibili pe străzi. 

Potrivit autorităţilor, un mare număr de civli au fost ucişşi răniţi, în urma unui atac al aliaţilor. Reprezentanţii Pentagonului spun însă că nu au făcut victime printre oamenii nevinovaţi. În tot acest timp, acţiunile aliaţilor în Libiaprovoacă discuţii tot mai aprinse.

Alimentaţi de aceste controverse, susţinătorii lui Muammar Gaddafi organizează tot mai multe manifestaţii de stradă în spijinul liderului libian.Sute de oameni au mărşăluit pe străzile din Tripoli scandând numele lui Muammar Gaddafi.



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close