Antena 3 CNN Externe SUA. Două surori au fost eliberate după 16 de închisoare pentru ca una să îi doneze celeilalte un rinichi

SUA. Două surori au fost eliberate după 16 de închisoare pentru ca una să îi doneze celeilalte un rinichi

SUA. Două surori au fost eliberate după 16 de închisoare pentru ca una să îi doneze celeilalte un rinichi
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Ian 2011   •   15:27

Două surori din Statele Unite, aflate de 16 ani în închisoare, au fost eliberate după ce una din ele a acceptat să-i doneze celeilalte un rinichi. Femeile erau condamnate la detenţie pe viaţă pentru complicitate la un jaf armat. Ele s-au declarat, însă, mereu, nevinovate iar condiţia eliberării lor a iscat vii polemici.

Jamie şi Gladys Scott au părăsit împreună închisoarea în care se aflau din 1993, condamnate pentru un jaf armat care nu le-a adus decât... 11 dolari. În mod normal, ele nu puteau fi eliberate condiţionat decât în 2014. Dar guvernatorul statului Louisiana le-a suspendat pedeapsa cu condiţia ca Gladys să-i doneze un rinichi lui Jamie, care are nevoie de dializă de trei ori pe săptămână.

Cele două surori continuă să se declare nevinovate, cum au făcut-o încă de la proces. Ele spun că-şi vor folosi celebritatea abia dobândită în folosul altor deţinute închise pe nedrept.

Medicii nu au stabilit încă dacă organismele celor două surori sunt compatibile, astfel ca transplantul să poată avea loc. Ele vor rămâne, oricum, în libertate supravegheată. Apărătorii drepturilor civile spun că trebuia să fie eliberate demult şi fără condiţii, deoarece pedeapsa lor era excesivă. Alte voci îl suspectează pe guvernator că a dorit să-şi facă publicitate prin acest gest, în vederea unei eventuale candidaturi la preşedinţie.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close