Antena 3 CNN Externe Sute de nazişti se află încă în libertate, potrivit unui expert

Sute de nazişti se află încă în libertate, potrivit unui expert

Sute de nazişti se află încă în libertate, potrivit unui expert
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Ian 2017   •   09:36

Sute - dacă nu chiar mii - de foşti nazişti suspectaţi de crime de război se află încă în libertate, a afirmat joi directorul Centrului Simon Wiesenthal la Ierusalim, Efraim Zuroff, recunoscut ca specialist pe plan mondial în urmărirea naziştilor, potrivit AFP.

„Ei sunt încă de ordinul sutelor şi poate chiar al miilor, dar problema care se pune este de a şti dacă pot fi aduşi în faţa justiţiei”, a afirmat Zuroff cu ocazia Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Potrivit lui, cei mai mulţi dintre aceştia nu vor fi traduşi în justiţie, numeroase ţări nefiind dispuse deloc să-i urmărească pentru faptele comise.

Din 2001, 104 foşti nazişti au fost condamnaţi pentru participarea la Holocaust în perioada în care aproximativ 6 milioane de evrei au fost asasinaţi de nazişti şi de complicii lor, potrivit cifrelor Centrului Simon Wiesenthal.

Dar în perioada aprilie 2015 şi martie 2016, o singură condamnare a fost pronunţată - cinci ani închisoare cu executare pentru un fost gardian al lagărului de exterminare de la Auschwitz, în vârstă de 94 de ani, în Germania - şi doar două dosare noi au fost deschise.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nazisti libertate crime crime de razboi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close