Ţara care a decretat stare de urgenţă din cauza imigranţilor. Armata va fi mobilizată

de A.M.P    |    21 Aug 2015   •   09:24
Ţara care a decretat stare de urgenţă din cauza imigranţilor. Armata va fi mobilizată Foto: Agerpres/EPA

Guvernul macedonean a decretat stare de urgenţă în două regiuni de frontieră, ceea ce permite mobilizarea armatei pentru a face faţă numărului tot mai mare de imigranţi, relatează presa oficială, citată de BBC News Online.
  
Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigranţii care vin dinspre Grecia şi se îndreaptă către state mai bogate din nordul Uniunii Europene.
   
Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia în ultimele două luni, multe dintre ele fugind din calea violenţelor din Siria.
   
Implicarea armatei "ar creşte nivelul securităţii în rândul cetăţenilor noştri din cele două regiuni şi ar permite o abordare mai cuprinzătoare faţă de oamenii care vor să ceară azil", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Ivo Kotevski.
   
Una dintre regiunile în care a fost decretată starea de urgenţă este cea de la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde în ultimele zile au avut loc scene haotice, numeroşi imigranţi încercând să urce la bordul trenurilor care merg spre Europa Occidentală.
   
De asemenea, starea de urgenţă a fost declarată şi în Kumanovo, o regiune din nordul ţării, situată la frontiera cu Serbia.
   
Potrivit analiştilor, însă, prin sporirea securităţii la graniţele sale, Macedonia ar putea crea probleme Greciei, care deja întâmpină dificultăţi din cauza numărului mare de imigranţi. Conform estimărilor ONU, aproape 160.000 de imigranţi au ajuns în Grecia de la începutul acestui an, dintre care 50.000 numai în ultima lună.
  

x close