Antena 3 CNN Externe Ţara mai bogată cu șapte autostrăzi și 24 de drumuri regionale începând cu 2016

Ţara mai bogată cu șapte autostrăzi și 24 de drumuri regionale începând cu 2016

Ţara mai bogată cu șapte autostrăzi și 24 de drumuri regionale începând cu 2016
Sursa foto: Foto:pixabay.com
26 Dec 2015   •   09:35

 În Macedonia se va lucra în anul 2016 la șapte autostrăzi și 24 de drumuri regionale, a anunțat vineri ministrul transporturilor și comunicațiilor din această țară, Vlado Misajlovski, conform agenției MIA, citată de Agerpres.

 
"În 2015 ne-am axat pe proiecte de amploare în infrastructura de drumuri și de cale ferată, pe numărul de pasageri pe cele două aeroporturi, pe noi rute de zbor spre capitalele europene", a spus ministrul macedonean al transporturilor.
 
Oficialul a precizat că în 2016 vor fi construite trei autostrăzi noi (Demir Kapija-Smokvica, Kicevo-Ohrid și Skopje-Stip) și vor fi reabilitate alte tronsoane de autostradă, și de asemenea vor fi construite sau reabilitate 13 drumuri regionale.
 
"Anul viitor vom continua lucrările la cinci drumuri expres și vom reabilita șase drumuri regionale, ceea ce înseamnă în total că se va lucra la 24 de drumuri regionale și la șapte autostrăzi, în lungime totală de 600 de kilometri", a subliniat ministrul macedonean.
 
El a amintit și de recepția a șase noi trenuri de pasageri și de achiziția a 150 de trenuri de marfă, de lucrările pe mai multe tronsoane de cale ferată (Kumanovo-Beljakovce, Bitola-Greece) și reabilitarea Coridorului 10 de cale ferată, precum și reabilitarea gării din capitala Skopje și a altor cinci gări de-a lungul Coridorului 10 paneuropean.
 
În ceea ce privește transportul aerian, ministrul macedonean al transporturilor a spus că au fost introduse cinci noi destinații de zbor de pe aeroporturile din Skopje și Ohrid, care au înregistrat un număr de 1,5 milioane de pasageri și se așteaptă ca numărul pasagerilor să crească în 2016.

×
Subiecte în articol: autostrazi macedonia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close