Antena 3 CNN Externe Tehnici psihologice de diminuare a durerii fizice

Tehnici psihologice de diminuare a durerii fizice

Tehnici psihologice de diminuare a durerii fizice
Sursa foto: Foto: pexels.com
18 Feb 2019   •   20:58

Acceptarea în ultimele decenii a faptului că percepția durerii poate fi modificată prin metode psihologice a condus la imaginarea a variate tehnici utilizate pentru managementul durerii acute, dar, mai ales, cronice.

S-a început cu tehnici de distragere a atenției în care pacienții erau îndemnați să rezolve sarcini mentale dificile, care aveau rolul de a le atenua percepția dureroasă. Astfel, unor persoane li s-a cerut să efectueze calcule aritmetice în timp ce erau supuși la stimuli dureroși de presiune.

Rezultatele au arătat că metodă este funcțională numai dacă exercițiile aritmetice nu erau prea dificile, în caz contrar subiectiii renunțând la ele. Un studiu ulterior a arătat că ambele tipuri de exerciții ar avea efect, dar numai pe termen scurt.

Studii relativ recente au inclus și muzică printre factorii care ar putea influență durerea. Alegerea genului de muzică este însă un element cheie, deoarece fiecare persoană reacționează în mod particular la o anumită muzică, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Subiecte în articol: durere fizica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close