Antena 3 CNN Externe Televiziunile propagandiste din Rusia anunţă că "a început Al Treilea Război Mondial"

Televiziunile propagandiste din Rusia anunţă că "a început Al Treilea Război Mondial"

Televiziunile de propagandă ale Kremlinului au anunţat că "a început Al Treilea Război Mondial", după ce "Moskva", nava-amiral a flotei Rusiei la Marea Neagră a fost scufundată.

Televiziunile propagandiste din Rusia anunţă că "a început Al Treilea Război Mondial"
Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia
de Alin Tarnovschi    |    15 Apr 2022   •   17:16

Olga Skabeyeva, prezentatoare a televiziunii Rossiya 1, a anunţat în direct că, după ce nava de război Moskva a fost scufundată în Marea Neagră, conflictul ce a escaladat se poate numi cu uşurinţă "Al Treilea Război Mondial", dar şi ruşii luptă efectiv împotriva NATO.

Potrivit DailyMail, prezentatoare, precum şi invitaţii săi, au explicat că scufundarea navei Moskva este un motiv "absolut" pentru război, dar şi că "nu este nimic de gândit", iar Rusia trebuie să răspundă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, astăzi, într-o informare, că a distrus o fabrică de lângă Kiev, acolo unde ar fi fost produse rachetele cu care nava Moskva a fost scufundată în Marea Neagră.

O altă vedetă TV din Rusia, Vremya Pokazhet, a declarat, într-o emisiune transmisă în direct noaptea trecută, că Occidentul alimentează Ucraina cu "milioane de arme" şi astfel administraţia de la Kiev reuşeşte să provoace acţiuni "sângeroase, oribile şi de neimaginat".

În aceeaşi emisiune, moderatoarea Olesya Loseva, a spus telespectatorilor că Occidentul crede că "Rusia este o ţară ce nu merită să există pe harta lumii, iar toţi ruşii ar trebui să dispară de pe faţa Pământului".

Televiziunile propagandiste din Rusia anunţă că a început "Al Treilea Război Mondial"

La o altă televiziune controlată de stat, analistul Dmitry Drozdenko a declarat că "Occidentul se pregăteşte de foarte multă vreme pentru război" şi că Rusia înfruntă un război total împotriva colectivului occidental.

Cum se răzbună rușii după ce au pierdut crucișătorul "Moscova": au deschis focul asupra autobuzelor cu civili și au ucis cel puțin șapte persoane, la Izium

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării a promis, într-un comunicat oficial, că va lansa o serie de atacuri cu rachete asupra capitala Ucrainei ca răspuns la atacurile de pe teritoriul Rusiei, imediat după scufundarea navei-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, crucişătorul Moskva.

Nava Moskva s-a scufundat, seara trecută, în timp ce era remorcată spre un port din Rusia.

"În cursul manevrelor de remorcare spre portul de destinaţie, crucişătorul Moskva şi-a pierdut stabilitatea din cauza daunelor suferite în urma incendiului izbucnit după o explozie a muniţiei. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Numit inițial "Slava" și rebotezat "Moskva", acest vas de război - despre care relatările ucrainenilor și ale rușilor converg asupra unui singur aspect, avarierea gravă în urma unei explozii - a devenit nava amiral a Flotei ruse la Marea Neagră în anul 2000.

Are 186 de metri lungime și un echipaj de aproximativ 500 de marinari.

Principalele sale arme sunt lansatoarele de rachete anti-navă Vulkan P-1000.

Moskva a jucat un rol-cheie în campania militară a Rusiei în Siria, în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, campanie care a început în 2015.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Moskva
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close