Antena 3 CNN Externe Tenerife în flăcări! Un imens incendiu de vegetație a cuprins pădurile insulei și amenință localitățile

Tenerife în flăcări! Un imens incendiu de vegetație a cuprins pădurile insulei și amenință localitățile

Autoritățile din Insulele Canare intervin pentru stingerea unui amplu incendiu de vegetație care a cuprins versanții munților Arafo din Tenerife.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2023   •   12:38

Sunt afectate localitatea Candelaria și zonele limitrofe din La Victoria de Acentejo și Santa Ursula.

Imagini filmate din elicopter și transmise de presa locală arată cum focul mistuie cu flăcări portocalii pădurea de pe versanții muntoși, în timp ce un fum gros se ridică deasupra zonelor afectate.

Focul pare că avansează către creste, unde se văd stâlpi ai sistemului de alimentare cu electricitate.

INCENDIO FORESTAL DE TENERIFE ???? ESPECTACULARES IMÁGENES AÉREAS DEL FUEGO EN LA ISLA Los medios aéreos del Gobierno de Canarias y del Estado han comenzado a intervenir a primeras horas de este miércoles (16 de agosto) en el incendio forestal que comenzó a últimas horas de anoche en los montes de Arafo, en Tenerife, y que ya afecta también a la zona alta de Candelaria y a zonas limítrofes de La Victoria de Acentejo y de Santa Úrsula. En la zona ya intervienen las brigadas forestales del Cabildo de Tenerife y de Bomberos de Tenerife así como bomberos voluntarios de Güímar y La Laguna. El fuego, que comenzó sobre las 23:36 horas, ha obligado a desalojar de manera preventiva los núcleos poblacionales de Arrate, Chivisaya, Media Montaña y Ajafona. También se han cerrado las carreteras TF-24 (entre Las Lagunetas y El Portillo) y TF-523, Carretera Los Loros.

Publicată de Canal 4 Tenerife pe Miercuri, 16 august 2023

Citește și: "Din case au rămas doar fundațiile!" | Cosmin, un român din Hawaii, povestește cum a fost ras de pe fața pământului orașul turistic Lahaina

Autoritățile au transmis că în zonă acționează pompierii și lucrători forestieri din Tenerife, pentru a limita răspândirea focului.

Incendiul a izbucnit noaptea trecută și a obligat autoritățile să evacueze satele Arrate, Chivisaya, Media Montana și Ajafona, ca măsură de precauție.

Mai multe drumuri locale au fost închise.

×
Subiecte în articol: Tenerife Arafo incendiu de vegetatie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close