Antena 3 CNN Externe Tony Blair, numit "criminal de război" de un protestatar care a pătruns la audierea fostului premier britanic

Tony Blair, numit "criminal de război" de un protestatar care a pătruns la audierea fostului premier britanic

Tony Blair, numit "criminal de război" de un protestatar care a pătruns la audierea fostului premier britanic
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mai 2012   •   17:15

Un protestatar care a pătruns în sala în care Tony Blair este audiat pentru presupusele legături cu Rupert Murdoch, l-a numit "criminal de război" pe fostul premier britanic, relatează Sky News.
   
Bărbatul, care susţine că se numeşte David Lawley Wakelin, a pătruns pentru scurt timp în sala în care Tony Blair este audiat, în centrul Londrei, strigând că Blair este "criminal de război" şi ar trebui arestat pentru participarea Marii Britanii la conflictul din Irak.

"Acest om ar trebui arestat pentru crime de război. JP Morgan l-a plătit pentru intervenţia militară în Irak", a strigat protestatarul.
   
Lordul Leveson, şeful Comisiei care îl audiază pe Blair, a cerut anchetarea incidentului.
   
Blair a intervenit şi a spus: "Pot declara oficial că ce s-a spus despre Irak şi JP Morgan este total fals".
   
Fostul premier laburist Tony Blair este audiat de Comisia însărcinată cu anchetarea legăturilor dintre presă şi putere, în urma scandalului interceptărilor telefonice practicate de grupul media al magnatului Rupert Murdoch.

Premier în perioada 1997-2007, Blair a avut relaţii personale cu Murdoch, al cărui grup - News Corporation - era proprietarul fostului tabloid News of the World (NoW), aflat în centrul scandalului interceptărilor.
   
Un fost consilier al lui Blair, fostul ministru Peter Mandelson, a recunoscut că "relaţiile personale" dintre Tony Blair şi Rupert Murdoch "erau mai apropiate decât ar fi fost înţelept".
   
Ancheta independentă, încredinţată judecătorului Levenson, a evidenţiat deja existenţa unor legături strânse între anumiţi membri ai conducerii grupului media şi actualul premier conservator David Cameron.

Tony Blair a negat, în cadrul audierilor, că ar fi încheiat vreun acord cu Rupert Murdoch în schimbul susţinerii pe care ar fi acordat-o publicaţiile din grupul acestuia.
   
Fostul premier a argumentat că, în cadrul Partidului Laburist, a existat "o strategie deliberată" de îmbunătăţire a relaţiilor cu presa care până atunci susţinea Partidul Conservator.
   
"Nu a existat niciun acord pe probleme de media, nici cu Rupert Murdoch, nici cu alţii", a dat asigurări fostul prim-ministru.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close