Antena 3 CNN Externe Turcia. 18 turişti salvaţi, după ce microbuzul în care erau a fost surprins de avalanşă

Turcia. 18 turişti salvaţi, după ce microbuzul în care erau a fost surprins de avalanşă

Turcia. 18 turişti salvaţi, după ce microbuzul în care erau a fost surprins de avalanşă
Sursa foto: avalansa
23 Noi 2009   •   09:30

18 oameni au fost salvaţi după ce au petrecut aproape 40 de ore îngropaţi în zăpadă în urma unei avalanşe, în munţii din nordul Turciei. Avalanşa i-a surprins la bordul unui microbuz care i-a apărat de presiunea zăpezii.

Microbuzul care transporta 17 studenţi a ajuns , vineri,pe o şosea de munte închisă circulaţiei. Maşina a fost îngropată de o avalanşă dar, din fericire, telefoanele mobile au continuat să funcţioneze iar studenţii au putut cere ajutor. Guvernul a trimis în zonă doi miniştri pentru a conduce operaţiunile, urmărite de întreaga ţară, în timp ce studenţii le povesteau, prin telefon, rudelor că le este foarte frig.

Elicopterele armatei s-au apropiat de locul accidentului, dar s-au retras pentru a nu provoca noi avalanşe. După mai bine de 39 de ore, o echipă de salvatori a reuşit să ajungă la vehiculul îngropat, cu hrană şi haine uscate.

Doi studenţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toţii au fost, însă, nevoiţi să meargă pe jos trei kilometri, deoarece, din cauza zăpezii, niciun vehicul nu s-a putut apropia mai mult. O echipă de salvare care urma să se alăture operaţiunii a fost surprinsă de o altă avalanşă, dar toţi membrii săi au fost şi ei salvaţi. Şoferul microbuzului ar putea fi acum sancţionat, deoarece autorităţile îl consideră vinovat de cele întâmplate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avalansa turcia turisti salvati
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close