Antena 3 CNN Externe Turcia: cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi într-un atac al PKK împotriva militarilor

Turcia: cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi într-un atac al PKK împotriva militarilor

Turcia: cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi într-un atac al PKK împotriva militarilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Iun 2012   •   09:39

Cel puţin şapte soldaţi turci au fost ucişi şi alţi 15 răniţi, marţi dimineaţa, într-un atac asupra postului lor situat în extrema sud-estică a Turciei, comis de către rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit unor surse ale securităţii locale.

Conform aceloraşi surse, incidentul a avut loc în subprefectura Yuksekova, la frontiera cu Irakul şi Iranul, iar bilanţul ar putea creşte, informează AFP.

Un grup de rebeli, care s-a infiltrat probabil în Turcia de la bazele instalate în nordul Irakului, a atacat postul militar din Yesiltas, ucigând şi rănind mai mulţi soldaţi, au declarat sursele citate.

Postul de televiziune NTV a anunţat că trupele de la sol şi elicopterele de luptă sunt pregătite să urmărească atacatorii.

Această regiune muntoasă din Turcia (provincia Hakkari) este teatrul unor violente lupte între forţele de securitate şi rebelii kurzi, care îşi multiplică atacurile în teritoriul turc în perioada verii.

În general, aviaţia turcă bombardează poziţiile PKK în Irak după atacuri de acest tip.

PKK, ce a lansat un conflict armat în 1984, este considerat o organizaţie teroristă de Turcia şi numeroase alte ţări. Liderul său, Abdullah Ocalan, ispăşeşte din 1999 o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă într-un penitenciar din Turcia.







×
Subiecte în articol: turcia atac raniti morti PKK teroristi militari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close