Antena 3 CNN Externe Armata Ucraineană a folosit o dronă împotriva separatiştilor pro-ruşi. Răspunsul Kremlinului

Armata Ucraineană a folosit o dronă împotriva separatiştilor pro-ruşi. Răspunsul Kremlinului

Forțele Armate Ucrainene au folosit, pentru prima dată în luptă, o dronă pentru a lovi poziţiile forţelor separatiste pro-ruşi.

 Armata Ucraineană a folosit o dronă împotriva separatiştilor pro-ruşi. Răspunsul Kremlinului
Sursa foto: Captura video
de Alexandra Ionescu    |    27 Oct 2021   •   18:01

Dronele de atac Bayraktar TB2, pe care Armata Ucrainei le-a achiziţionat din Turcia, au fost folosite pentru prima dată pentru a distruge mai multe piese de artilerie pe care forţele separatiste pro-ruse le utilizează împotriva militarilor ucraineni, și care au bombardat recent satul ucrainean Granitne din regiunea Donețk.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a confirmat că ordinul de ridicare de la sol a dronei  Bayraktar TB2 a venit direct de la comandantul șef al Forțelor Armate, general-locotenent Valeri Zaluzhni, ca răspuns la bombardarea pozițiilor militare ucrainene și a satului Granitne din regiunea Donețk.

Serviciul de presă al forţelor armatei ucrainene a declarat că drona nu a trecut linia de contact din Donbas.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a indicat că Moscova „verifică” informaţia, căci „este foarte greu de ştiut ce este ce este adevărat şi ce este ficţiune” în declaraţiile guvernului ucrainean. Tot el a precizat că „potrivit primelor date, nu s-au înregistrat victime în urma acestui prim presupus atac cu Bayraktar” în Donbas.

Rusia a avertizat  împotriva vânzărilor de armament modern Ucrainei, după atacul cu dronă de marți.

„Noi, într-adevăr, avem relaţii speciale cu Turcia, dar în cazul de față, din păcate, se confirmă temerile noastre că furnizarea unor astfel de arme armatei ucrainene ar putea duce la destabilizarea situaţiei pe linia de contact”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina drona atac separatisti prorusi
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close