Antena 3 CNN Externe Ce au pregătit ucrainenii la Moscova în 2023 | Imaginile terifiante din clipul distribuit de un oficial de la Kiev

Ce au pregătit ucrainenii la Moscova în 2023 | Imaginile terifiante din clipul distribuit de un oficial de la Kiev

Un montaj video în care capitala rusă se transformă dintr-un oraș viu și luminat într-un loc întunecat și asediat a fost distribuit, sâmbătă, pe rețelele de socializare de către Oleksii Danilov, secretar al Consiliului pentru Apărare și Securitate Națională din Ucraina.

Ce au pregătit ucrainenii la Moscova în 2023 | Imaginile terifiante din clipul distribuit de un oficial de la Kiev
Sursa foto: Twitter / Oleksii Danilov
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2022   •   18:11

Montajul începe cu un plan general, în care se distinge Kremlinul.

Perspectiva se mută la nivelul străzii.

Imaginile surprind oameni care se plimbă, lumini stradale, decorațiuni de sărbători amplasate pe clădiri și în copaci, precum și profilul binecunoscut al catedralei Vasilii Blajenîi.

Apoi imaginea tremură și este brăzdată de o dungă verde, ca și cum s-ar manifesta efectul unei defecțiuni, iar pe planul de ansamblu al Pieței Roșii se suprapune sunetul unei sirene de alarmă ce precede un raid aerian.

Cadre cu Kremlinul și catedrala din Piața Roșie sunt alternate cu imagini cu șobolani care ies dintr-un canal sau invadează spații subterane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cele din urmă luminile se sting în toată Moscova în timp ce sunetul sirenei de alarmă persistă.

Deși acesta ar fi putut fi cadrul de final, imaginația autorului a mers dincolo de clișee și a inserat câteva secunde cu o secvență de balet feminin, redat de pe o înregistrare veche, deteriorată.

Montajul are imprimată explicația: "Moscova, mâine. 2023"

Ministrul Apărării de la Kiev îi avertizează pe ruși că urmează o nouă mobilizare

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, le-a transmis rușilor, într-un mesaj de final de an, că mai au la dispoziție o săptămână ca să evite, prin fugă, o nouă mobilizare pregătită de Kremlin.

"În ajunul Anului Nou, mă adresez cetățenilor Rusiei (..) În primul rând, sunt vizați locuitorii marilor orașe rusești. Știu cu siguranță că mai este aproximativ o săptămână în care mai aveți de ales.

La începutul lunii ianuarie, autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, apoi vor declara legea marțială și vor începe un nou val de mobilizare. Granițele vor fi, de asemenea, închise în Belarus", a estimat Reznikov.

Pe de altă parte, Reznikov a luat în derâdere mesajele oficialităților ruse, care pretind că "operațiunea militară specială" din Ucraina se desfășoară "conform planului".
 
"Conform planului", de șase luni rușii asaltează fără succes micul oraș ucrainean Bahmut, unde au masat mii de soldați, a spus oficialul ucrainean, amintind că, tot "conform planului", Suedia și Finlanda aderă la NATO pe fondul războiului din Ucraina, deși în urmă cu un an aceste țări doreau să-și mențină neutralitatea.

Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, liderii ruși au înțeles de mult timp că războiul împotriva Ucrainei s-a transformat într-un dezastru pentru ei.

"Este în interesul Rusiei să pună capăt acestui război cât mai curând posibil", a concluzionat Oleksii Reznikov.

×
Subiecte în articol: Oleksii Danilov sobolani Moscova
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close