Antena 3 CNN Externe UE amână decizia privind aderarea României la Schengen până în septembrie

UE amână decizia privind aderarea României la Schengen până în septembrie

UE amână decizia privind aderarea României la Schengen până în septembrie
Sursa foto: Foto: infopolitic.ro
de M.Z.    |    01 Mar 2012   •   23:23

Liderii statelor UE au hotărât, joi seară, să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, arată un proiect de declaraţie finală pentru acest summit obţinut de AFP.

Potrivit documentului, aderarea ţării noastre la Schengen nu se poate face acum, din cauza opoziţiei Olandei. De asemenea, s-a hotârăt ca o decizie cu privire la acest subiect să fie luată "în septembrie 2012", se arată în text.

De acum încolo, Europa va ajuta Bucureştiul şi Sofia să identifice măsurile care trebuie adoptate pentru a permite aderarea lor la acea dată.

Cele două state se aşteptau la un refuz în cadrul summitului de joi, din cauza opoziţiei manifestate de Olanda, care apreciază că aceste două ţări nu au progresat îndeajuns în domeniul securizării frontierelor şi al luptei împotriva corupţiei.

România şi Bulgaria sperau să obţină cel puţin o garanţie a aprobării aderării la Schegen în această vară. Totuşi, decizia a fost amânată pentru luna septembrie.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close