Antena 3 CNN Externe UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de violenţele din Macedonia

UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de violenţele din Macedonia

UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de violenţele din Macedonia
11 Mai 2015   •   17:14

Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn (foto), a declarat că Uniunea Europeană este îngrijorată din cauza situţiei din Macedonia şi a reiterat apelul adresat tuturor actorilor politici macedoneni de a depăşi criza.

"Toţi suntem foarte îngrijoraţi", a declarat Hahn şi a solicitat autorităţilor macedonene să efectueze o "anchetă urgentă, complexă şi transparentă" a evenimentului petrecut la Kumanovo.

Potrivit rapoartelor oficiale ale autorităţilor de la Skopje, mai mult de 20 de persoane, dintre care opt poliţişti, şi-au pierdut viaţa în timpul conflictului armat de la sfârşitul săptămânii trecute.

Hahn a apreciat că incidentul de la Kumanovo nu ar trebui să oprească eforturile depuse pentru depăşirea crizei politice din Macedonia, care a început acum câteva luni şi care a condus la blocarea lucrărilor Parlamentului şi la demonstraţii de stradă. "Toţi împreună trebuie să facă totul pentru a opri escaladarea violenţelor şi pentru a rezolva criza", a adăugat Hahn.

×
Subiecte în articol: macedonia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close