Antena 3 Externe Un fermier a găsit metoda prin care poate rezolva problema foametei şi a încălzirii climatice

Un fermier a găsit metoda prin care poate rezolva problema foametei şi a încălzirii climatice

22 Mai 2017   •   19:33
Un fermier a găsit metoda prin care poate rezolva problema foametei şi a încălzirii climatice   foto: nasa.gov

Un fermier de stridii din Canada, pe nume Bren Smith, a realizat că schimbarea climatică afectează abilitatea noastră să folosim mările, astfel a venit cu o metodă care ajută mediul şi în acelaşi timp creşte productivitatea.Tehnica sa de ferme subacvatice ocupă mai puţin spaţiu decât o fermă normală şi este impresionant de productivă, relatează Curiosity.

Smith spune că ferma sa este „o grădină verticală subacvatică cu ancore împotriva uraganelor pe margini conectate cu frânghii orizontale de-a lungul suprafeţei”. Algele cresc vertical, se poate extrage sare, se pot creşte midii, iar sub grădină există cuşti pentru prinderea stridiilor.

Fermierul spune că pe fiecare 20 de hectare se produc 30 de tone de alge, 250.000 de stridii, midii şi scoici în fiecare an. Smith precizează că „prin consumarea hranei pe care o mănâncă peştii obţinem aceleaşi beneficii şi în acelaşi timp păstrăm fauna de peşti. Aşadar, este timpul să mâncăm ca peştii”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close