Antena 3 CNN Externe Un italian a intrat în greva foamei ca să obţină înlăturarea din Guvern a lui Berlusconi

Un italian a intrat în greva foamei ca să obţină înlăturarea din Guvern a lui Berlusconi

Un italian a intrat în greva foamei ca să obţină înlăturarea din Guvern a lui Berlusconi
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2010   •   15:29

Un militant al societăţii civile din Italia a intrat în greva foamei, cerând Parlamentului să voteze o moţiune de neîncredere în Guvernul lui Silvio Berlusconi. Analiştii de la Roma se aşteaptă oricum la căderea guvernului, după ce, duminică, preşedintele Camerei Deputaţilor, fost aliat al lui Berlusconi, l-a somat să-şi dea demisia.

Preşedintele Camerei, Gianfranco Fini, s-a delimitat de câteva luni de Berlusconi, dar părea că este de acord să menţină coaliţia guvernamentală. El a luat, însă, prin surprindere clasa politică şi l-a chemat pe Berlusconi să-şi dea demisia din proprie iniţiativă. 

Berlusconi nu a reacţionat oficial, dar aliaţii săi spun că este hotărât să rămână în fruntea cabinetului. Mulţi italieni îl văd, totuşi, deja demisionat, fără să-şi facă iluzii despre ce va urma.
 
Un lider al mişcării "Poporul violet", care a organizat manifestaţii împotriva lui Berlusconi, a mers mai departe şi a intrat în greva foamei pentru a-i obţine înlăturarea.
 
Militantul spune că Berlusconi "face Italia de ruşine", iar parlamentarii se mulţumesc doar cu declaraţii, dar nu fac nimic concret pentru a doborî guvernul. 
 

×
Subiecte în articol: guvern berlusconi greva foamei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close