Antena 3 CNN Externe Un medic român din SUA, acuzat de malpraxis. Un pacient peruan a făcut o infecţie periculoasă

Un medic român din SUA, acuzat de malpraxis. Un pacient peruan a făcut o infecţie periculoasă

Un medic român din SUA, acuzat de malpraxis. Un pacient peruan a făcut o infecţie periculoasă
Sursa foto: Foto: bogotasurgery.org
20 Mai 2012   •   23:27

Un medic anestezit român din Statele Unite e acuzat de malpraxis. Bărbatul e arătat cu degetul de un peruan, care a dezvoltat o infecţie cu o bacterie periculoasă. Victima va depune, luni, mărturie.

S-a întâmplat în 2007 când peruanul Enrique Milla de 65 de ani a luat o decizie care i-a distrus viaţa: a mers în SUA, unde a făcut un implant pentru „a-şi îmbunătăţi viaţa sexuală".

Se pare că în timpul intervenţiei, pacientul care avea probleme de sănătate mai vechi, a contractat o bacterie. Care i-a devorat în timp organele genitale. El îl acuză acum pe doctorul român Laurenţiu Boeru de malpraxis. La tribunal unde duminică au fost pledoariile de început al procesului.

Pacientul suferea de hipertensiune şi de o formă gravă de diabet, care au făcut ca, în ziua operaţiei, nivelul de zahăr din sânge să fie foarte ridicat. Iar apărătorul peruanului îl arată cu degetul pe român despre care susţine că a neglijat fişa medicală şi i-a dat undă verde pentru operaţie.

Laurenţiu Boeru s-a apărat, susţinând că nu era responsabilitatea lui să evalueze pacientul înainte de operaţie, ci a medicului urolog. Mâine vor începe depunerile de mărturii, iar primul martor e chiar victima: peruanul Enrique Milla.


×
Subiecte în articol: malpraxis Peru SUA infectie bacterie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close