Antena 3 CNN Externe Un pachet suspect adresat lui Berlusconi a explodat pe aeroportul din Bologna

Un pachet suspect adresat lui Berlusconi a explodat pe aeroportul din Bologna

Un pachet suspect adresat lui Berlusconi a explodat pe aeroportul din Bologna
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Noi 2010   •   08:37

Autorităţile din Grecia au suspendat toate livrările de scrisori si pachete în străinatate, pe o perioada de două zile. Măsura a fost luată după ce mai multe pachete capcană au fost trimise unor ambasade străine din Atena. De asemenea, un pachet suspect, adresat premierului italian Silvio Berlusconi, a fost descoperit pe aeroportul din Bolognia şi a explodat ulterior, în timp ce era analizat de experţi. Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe cetăţenii români care merg în Republica Elenă să evite zonele aglomerate.

Ultimul pe lista şefilor de stat şi de guvern ameninţaţi de colete-capcană a fost premierul italian Silvio Berlusconi. Aparatul care l-a transportat a decolat din Atena si a aterizat în oraşul italian Bologna. Autorităţile din peninsulă au trimis imediat o echipă de genişti, să analizeze coletul suspect. În timp ce experţii analizau pachetul, acesta a explodat.

Incidentul s-a petrecut în urma unei zile extrem de tensionate pentru autorităţile elene. Nu mai puţin de cinci ambasade din Atena, au fost vizate de atacuri cu colete capcană. Una dintre ele, cea a Bulgariei, se afla la doar câteva străzi distanţă de reprezentanţa diplomatică a ţării noastre.

Doi bărbaţi, de 22 şi 24 de ani, au fost deja puşi sub acuzare pentru implicare în aceste atacuri. Şi în Berlin a fost găsit un dispozitiv exploziv, chiar în curtea Cancelariei germane. Se pare că şi acesta are legătură cu cele din Atena.

"Nu numai că pachetul avea un expeditor grec, dar a fost, din ceea ce ştim, trimis din Grecia în Germania acum două zile", a declarat ministrul german de interne.

Incidentele vin după ce luni, la Paris, a fost descoperit un colet-capcană care era destinat preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close