Antena 3 CNN Externe Un tânăr din Macedonia, la un pas de închisoare, după ce l-a insultat pe președintele turc pe Facebook

Un tânăr din Macedonia, la un pas de închisoare, după ce l-a insultat pe președintele turc pe Facebook

Un tânăr din Macedonia, la un pas de închisoare, după ce l-a insultat pe președintele turc pe Facebook
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Sep 2017   •   12:50

O instanță din Macedonia a pus în aplicare, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, o lege privind infracțiunea de lezmajestate, pentru a pedepsi un tânăr. Acesta a postat pe Facebook un mesaj ironic și insultător la adresa președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Tânărul cu dublă cetățenie turco-macedoneană, a fost condamnat la plata unei amenzi usturătoare pentru ca l-a insultat pe liderul de la Ankara. 

Acesta va trebui să plătească amenda sau să execute o scurtă sentință în spatele gratiilor.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, procedura juridică a început la finalul anului trecut, când ambasadorul Turciei de la Skopje, Tulin Erkal Kara, a depus o plângere penală împotriva tânărului.

Articolul 181 din Codul Penal al Macedoniei protejează "reputația unei țări străine" și stipulează ca o "persoană care are intenția de a ridiculiza public o țară străină, un drapel, un sigiliu, un imn, un lider de stat sau un reprezentant diplomatic va trebui să plătească o amendă".
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close