Moderna investighează posibile reacții adverse ale vaccinului. Un mare epidemiolog recomandă oprirea vaccinărilor cu serul dintr-un anumit lot

de Laura Dinu    |    20 Ian 2021   •   09:00
Moderna investighează posibile reacții adverse ale vaccinului. Un mare epidemiolog recomandă oprirea vaccinărilor cu serul dintr-un anumit lot hepta

Reprezentanții Moderna au declarat, marți, că, potrivit unui raport al Departamentului Sănătății din California, mai multe persoane vaccinate într-un centru din San Diego au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor posibile reacții alergice la vaccinul COVID-19 dintr-un anumit lot.

Declarațiile reprezentanților companiei vin după ce, duminică, cel mai bun epidemiolog din California a publicat un raport prin care recomanda furnizorilor să întrerupă vaccinarea din lotul nr. 41L20A din cauza posibilelor reacții alergice care sunt în curs de investigare.

"Un număr mai mare decât cel obișnuit de posibile reacții alergice a fost asociat cu un anumit lot de vaccin Moderna administrat la un centru de vaccinare. Aproximativ 10 persoane au necesitat asistență medicală pe o perioadă de numai 24 de ore", a spus epidemiologul.

Moderna spune că nu are cunoștință de un numar comparabil de cazuri de efecte adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut sa administreze vaccinuri din acelasi lot sau din alte loturi.

Mai mult decât atât, compania spune că 307,300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân depozitate, din totalul de 1.272.200 doze care au fost produse în lot.

Producătorul de vaccinuri mai spune că lucrează îndeaproape cu autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA pentru a înțelege cazurile și dacă este justificată întreruperea utilizării lotului, scrie reuters.com.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close