Antena 3 CNN Externe Venezuela a desemnat un ambasador în SUA şi doreşte reluarea relaţiilor diplomatice

Venezuela a desemnat un ambasador în SUA şi doreşte reluarea relaţiilor diplomatice

Venezuela a desemnat un ambasador în SUA şi doreşte reluarea relaţiilor diplomatice
20 Mai 2013   •   16:41

Ministrul de externe venezuelean a spus într-un interviu, ieri seară, că ţara sa a desemnat un ambasador în Statele Unite, într-o mutare care se vrea a fi un prim pas pentru restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Caracas şi Washington.

Tensiunile de acest ordin s-au întins pe o perioadă de 14 ani, în timpul regimului Chavez atingând cote maxime, ambele state renunţând la misiunile diplomatice reciproce.

Conform anunţului oficial, Calixto Ortega, un apropiat al guvernului venezuelean, va reprezenta interesele administraţiei de la Caracas în SUA. Ministrul de externe din ţara sud-americană, Elias Jaua, spune că această măsură este o "direcţie pozitivă": "Acesta este un mesaj către politicienii americani, care să-i ajute să înţeleagă dorinţa Venezuelei pentru normalizarea relaţiilor... De ce? Pentru că Statele Unite ale Americii rămân pricipalul nostru partener comercial"

Între timp, pe parcursul ultimelor luni, preşedintele Nicolas Maduro şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a se reveni la un parteneriat echitabil între cele două ţări. Cu toate acestea, Maduro a continuat să "arunce săgeţi" spre Washington, acuzând SUA că încearcă manevre care ar destabiliza Venezuela.

×
Subiecte în articol: venezuela, caracas Nicolas Maduro
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close