Antena 3 Externe Vladimir Putin: Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susţinut de stat

Vladimir Putin: Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susţinut de stat

de S.T.    |    01 Mar 2017   •   11:23
Vladimir Putin: Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susţinut de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susţinut de stat, a afirmat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, după ce Asociaţia Organizaţiilor Naţionale Anti-Doping (NADO) a solicitat o interdicţie temporară pentru Rusia în sportul internaţional, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„În Rusia nu am avut niciodată, nu avem şi sper că nu vom avea un program de dopaj sponsorizat de stat. Dimpotrivă, va exista doar o luptă împotriva dopajului”, a declarat Putin pentru televiziunea din ţara sa, cu ocazia unei vizite în oraşul siberian Krasnoiarsk.

Liderul de la Kremlin a precizat însă că au existat cazuri individuale de dopaj sportiv în Rusia, în trecut, lucru care arată că sistemul aflat în vigoare până acum nu a funcţionat, fiind necesară implementarea unui nou sistem.

Asociaţia Organizaţiilor Naţionale Anti-Doping a solicitat, în luna ianuarie, o suspendare a Rusiei din toate competiţiile sportive internaţionale, până când această ţară va putea demonstra că a implementat şi aplicat un sistem credibil antidoping.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close