Antena 3 CNN Externe Cum va pierde Putin războiul convențional în Ucraina, după calculele Londrei | Rușii se laudă că au distrus un radar furnizat de SUA

Cum va pierde Putin războiul convențional în Ucraina, după calculele Londrei | Rușii se laudă că au distrus un radar furnizat de SUA

Forțele ruse rămân rapid fără arme de precizie, pe fondul rezistenței puternice a trupelor ucrainene de apărare.

Cum va pierde Putin războiul convențional în Ucraina, după calculele Londrei | Rușii se laudă că au distrus un radar furnizat de SUA
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    09 Mai 2022   •   15:09

Este probabil că Rusia va ajunge, astfel, la "fundul sacului"  în ceea ce privește muniția modernă, estimează secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

"Cu toții avem arme extrem de complexe care, destul de amuzant, nu necesită zile, ci luni de zile pentru a le înlocui. Odată folosite de ruși așa cum au făcut-o, armata lor se confruntă cu o adevărată provocare", a spus Wallace.

Ministru britanic: "Ucraina trebuie să aleagă cum pune capăt conflictului. Sau cum face ca Rusia să-i pună capăt"

El a anticipat că Vladimir Putin va afla că este "incredibil de greu să încerce să înlocuiască acele arme, multe dintre componente fiind de proveniență occidentală și imposibil de obținut în condițiile sancțiunilor impuse.

"Nu este de neconceput că o mare superputere, așa cum se imaginează el (Putin, cu referire la Rusia, n.r.), să piardă pe câmpul de luptă. Este foarte posibil ca Ucraina să 'spargă' armata rusă", a continuat secretarul britanic al Apărării.

Întrebat cum ar arăta înfrângerea pentru Rusia, Wallace a răspuns: "Faptul că Putin trebuie să eșueze în Ucraina este, evident, misiunea noastră politică esențială, dar nu trebuie să ocolim un aspect fundamental, și anume că Ucraina trebuie să aleagă cum va pune capăt acestui conflict. Sau cum determină Rusia să pună capăt acestui conflict - și în ce mod".

Rușii spun că au distrus un radar ucrainean furnizat de Statele Unite

Luptele au continuat, luni, în Ucraina iar administrația militară din Odesa a anunțat că armata rusă a tras asupra unor ținte din regiune cu rachete de croazieră lansate din Crimeea.

Un alt atac în apropierea orașului Zolote din regiunea Lugansk a fost semnalat de Ministerul rus al Apărării.

Aici, armata rusă a distrus o stație radar folosită pentru contracararea tirurilor de artilerie inamice, fabricată în SUA, susține sursa citată.

BBC menționează că nu poate verifica aceste informații în mod independent.

Vineri, președintele american Joe Biden a promis un ajutor militar suplimentar în valoare de 150 de milioane de dolari pentru forțele ucrainene, inclusiv unități radar, arme de artilerie și muniție.

Foto: tanc rusesc distrus în luptele din apropiere de Kiev

×
Subiecte în articol: ben wallace Vladimir Putin Ucraina razboi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close