Antena 3 CNN Externe Voronin a părăsit reşedinţa prezidenţială cu tot cu animale, murături şi... chiuvetă (VIDEO)

Voronin a părăsit reşedinţa prezidenţială cu tot cu animale, murături şi... chiuvetă (VIDEO)

Voronin a părăsit reşedinţa prezidenţială cu tot cu animale, murături şi... chiuvetă (VIDEO)
02 Noi 2009   •   20:58

Nu este uşor să renunţi la avantajele pe care ţi le oferă funcţia de preşedinte. O demonstrează cu vârf şi îndesat fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin care, în momentul în care a părăsit la reşedinţa prezidenţială nu a plecat cu mâna goală ci a luat cu el câteva mici "suveniruri", ca să îşi amintească de vremurile bune petrecute în imobilul de la Condriţa. Printre acestea... caii, găinile, curcile, vaca şi viţelul.

Este un lucru bine-ştiut că somnul nu îţi este prea lin în momentul în care schimbi patul în care ai dormit timp de opt ani. Ca să evite acest mic impediment, liderul comuniştilor moldoveni a luat cu el şi mobila din dormitorul prezidenţial şi chiar şi chiuveta. În locul ei a rămas doar o gaură.

Toate aceste "lipsuri în inventar" au fost descoperite cu ocazia unei vizite în zonă a preşedintelui în exerciţiu, Mihai Ghimpu, care venise însoţit de mai mulţi jurnalişti.

Toţi au rămas cu gurile căscate când au văzut ce a rămas în urma lui Voronin. La plecare, fostul locatar luase tot mobilierul şi chiar şi vesela. Astfel că angajaţii i-au informat cu regret pe oaspeţii şefului statului că... nu au în ce să îi servească. Şi nici cu ce, căci Voronin a avut grijă ca, la plecare, să nu uite nici sticlele de vin de colecţie şi nici măcar borcanele cu murături.

Deranjat de gestul predecesorului său, Mihai Ghimpu a declarat că va solicita o anchetă care să stabilească dacă toate aceste lucruri i-au aparţinut lui Voronin, aşa cum pretinde fostul şef al statului.



Observator

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close