Antena 3 CNN Externe Vremea extremă provoacă pagube de zeci de milioane de euro în Europa. Val de căldură fără precedent şi ploi torenţiale

Vremea extremă provoacă pagube de zeci de milioane de euro în Europa. Val de căldură fără precedent şi ploi torenţiale

Vremea extremă provoacă pagube de zeci de milioane de euro în Europa. Val de căldură fără precedent şi ploi torenţiale
09 Aug 2013   •   10:49

Vremea extremă face ravagii în Europa. În timp ce sudul continentului se confruntă cu un val de caniculă fără precedent, în centru şi-au făcut apariţia ploi torenţiale, însoţite de grindină cât o minge de baseball. Pagubele se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

Valul canicular a venit cu o secetă fără precedent în nord-estul Sloveniei, unde culturile de porumb şi de dovleci au fost distruse în proporţie de peste 80 la sută.

Culturile neafectate încă nu au nicio şansă să reziste temperaturilor de 40 de grade Celsius. Potrivit primelor estimări, pagubele ajung până la 70 milioane de euro. Şi acestea ar putea creşte având în vedere că porumbul cultivat în această zonă este nutreţ pentru vaci. Acum, fermierii se tem că nu vor avea cu ce să îşi hrănească animalele. Seceta vine după ce, în urmă cu patru luni, aceeaşi zonă a fost puternic afectată de inundaţii.

În Germania, în schimb, ploile însoţite de grindină cât o minge de baseball i-au panicat pe localnicii din est şi din sud. Zeci de maşini şi case au fost avariate, iar traficul a fost complet paralizat.

Vremea extremă va continua în Europa şi în următoarele două zile.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo grindina vreme extrema
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close