Antena 3 CNN Externe Vremea face ravagii în SUA. Evacuări în masă în Carolina de Nord. Un iaht din port a ajuns în fața unei case - VIDEO

Vremea face ravagii în SUA. Evacuări în masă în Carolina de Nord. Un iaht din port a ajuns în fața unei case - VIDEO

Vremea face ravagii în SUA. Evacuări în masă în Carolina de Nord. Un iaht din port a ajuns în fața unei case - VIDEO
17 Sep 2018   •   09:04

Deşi a pierdut mult din forţă, furtuna Florence reprezintă în continuare o ameninţare. În Carolina de Nord, ploile torenţiale riscă să provoace cele mai grave inundaţii din istoria acestui stat.

Mai multe localităţi sunt ameninţate de viituri record, iar guvernatorul a cerut noi evacuări. Florence a lovit ţărmul vineri ca uragan de categorie 1 şi a luat până acum 17 vieţi.

Uraganul Florence, retrogradat la futuna tropicală, a adus ploi abundente în Carolina de Nord. Pentru unele localităţi, însă pericolul abia cum vine.

Roy Cooper, guvernatorul statului Carolina de Nord: “Viituri puternice încă afectează multe regiuni din statul nostru, iar riscurile cresc odată cu nivelul torenţilor violenţi. Această furtună este mai periculoasă ca oricând pentru regiunile dintre Feyetteville şi Lumberton.”

Râurile umflate de ploile care au căzut fără oprire în ultimele zile au inundat 3 localităţi printre care oraşul Jacksonville.

Autorităţile au ordonat noi evacuări, însă în unele cartiere măsurile au venit prea târziu. Echipele de salvare au intervenit neobosit ca să salveze oamenii din maşinile prinse de ape sau din locuinţele unde apa a ajuns aproape de acoperiş.

×
Subiecte în articol: Carolina de Nord vreme ravagii SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close