Antena 3 CNN Externe Vremea rea face prăpăd în Croaţia. Un pompier a fost luat pe sus de vântul puternic

Vremea rea face prăpăd în Croaţia. Un pompier a fost luat pe sus de vântul puternic

Vremea rea face prăpăd în Croaţia. Un pompier a fost luat pe sus de vântul puternic
12 Noi 2013   •   15:03

Vremea rea face ravagii în Croaţia. O persoană a murit, iar alte 22 au fost grav rănite după ce o furtună puternică a pus stăpânire pe întreaga ţară. Rafale de vânt violente au smuls acoperişurile mai multor case din oraşele situate pe coasta Adriaticii. Probleme grave au fost înregistrate şi în alte localităţi, transmite 24sata.

Din cauza ploilor abundente dar şi a vântului puternic, care suflă cu peste 200 de kilometri pe oră, acoperişurile mai multor case din oraşul Rijeka, situat pe malul Mării Adriaticie, au fost distruse.

Zeci de copaci au fost doborâţi la pământ, firele de electricitate au fost rupte, iar mai multe străzi au rămas blocate ore în şir.

Imaginile plasate pe reţelele de socializare au surprins un pompier în timpul unei operaţiuni de salvare. Bărbatul a fost ridicat câţiva metri în aer, după care a fost trântit violent la pământ. Din fericire, bărbatul nu a fost rănit.

 

Vremea rea a cauzat probleme şi în capitala Zagreb. Circulaţia rutieră a fost paralizată pentru mai multe ore, iar zeci de maşini au fost distruse de arborii căzuţi. Serviciile de urgenţă au făcut cu greu faţă apelurilor ddisperate ale cetăţenilor.

Meteorologii au emis cod roşu de vânt pentru peninsula Istria şi cod portocaliu pentru capitala Zagreb.

Rafale puternice de vânt au fost înregistrate şi în Slovenia care au provocat pene de curent.

×
Subiecte în articol: vreme rea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close