Washingtonul suspendă relaţiile diplomatice cu Siria. Întreg personalul consular este EXPULZAT din SUA

de G.C.P    |    19 Mar 2014   •   14:08
Washingtonul suspendă relaţiile diplomatice cu Siria. Întreg personalul consular este EXPULZAT din SUA

Administraţia Obama a solicitat guvernului sirian să îşi suspende misiunile diplomatice şi consulare din Statele Unite ale Americii, cerând întregului personal, exceptând persoanele care sunt rezidenţi americani, să părăsească imediat ţara.

Ordinul dat de Casa Albă vine la trei ani de la începerea războiului civil din Siria şi vizează ambasada din Washington şi consulatele din Troy, (Michigan) şi Houston (Texas), transmite AP.
Măsura impusă de SUA este o replică dată la decizia luată de autorităţile de la Damasc, care au suspendat serviciile consulare pentru sirienii care trăiesc pe tărâm american.

Cu toate acestea, misiunea diplomatică siriană prezentă la ONU (New York) nu va fi afectată, chiar dacă la începutul acestei luni, Departamentul de Stat a impus restricţii care limitează circulaţia ambadasorului sirian în metropola americană.

Sirienii din SUA l-au acuzat pe ambasadorul lor de la Washington, Bashar Jafari, că încearcă să dividă comunitatea, prin vizite în diverse oraşe americane, în care susţine regimul lui Bashar al Assad.

Parteneri
x close