Antena 3 CNN Externe Zeci de localități au fost recucerite de la Boko Haram în Nigeria, de la lansarea ofensivei regionale

Zeci de localități au fost recucerite de la Boko Haram în Nigeria, de la lansarea ofensivei regionale

Zeci de localități au fost recucerite de la Boko Haram în Nigeria, de la lansarea ofensivei regionale
Sursa foto: foto: AGERPRES
11 Mar 2015   •   21:15

Treizeci și șase de localități au fost recucerite de la Boko Haram în nord-estul Nigeriei de la lansarea ofensivei regionale luna trecută, a afirmat miercuri guvernul nigerian, care așteaptă de la cooperarea cu vecinii săi ''o înfrângere completă'' a insurgenților islamiști, relatează AGERPRES.
Potrivit declarațiilor lui Mike Omeri, purtătorul de cuvânt al guvernului nigerian pe probleme de securitate, succesul se datorează ''cooperării și alianței'' cu țările vecine Camerun, Ciad și Niger, cărora le-a mulțumit ''că au tăiat liniile de aprovizionare ale teroriștilor''.

''Se speră că, prin cooperarea regională actuală, se va grăbi înfrângerea și exterminarea Boko Haram în Nigeria și în regiune'', a declarat Omeri.

Începând din 2009, insurecția islamistă și reprimarea sa s-au soldat cu moartea a circa 13.000 de persoane și strămutarea altor aproximativ 1,5 milioane în Nigeria.



×
Subiecte în articol: Nigeria Boko Haram
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close