Antena 3 CNN Externe Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi sfidează pe ruși și merge la Bahmut, pe linia frontului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi sfidează pe ruși și merge la Bahmut, pe linia frontului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat, marți, o vizită neanunțată în orașul Bahmut, care a devenit în ultima perioadă scena unor lupte acerbe între forțele de apărare și trupele ruse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi sfidează pe ruși și merge la Bahmut, pe linia frontului
Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   13:24

Zelenski s-a întâlnit cu militari și a înmânat distincții soldaților implicați în apărarea orașului, a comunicat președinția ucraineană, citată de BBC.

Deși președintele ucrainean se deplasează frecvent în zone din apropierea liniei frontului, vizita sa la Bahmut pare să fie cea mai riscantă de până acum.

Orașul cu circa 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă și situat într-o zonă cunoscută pentru vii și mine de sare, este vizat de la sfârșitul verii de forțele ruse, însă fără succes până în prezent.

Centrul american de analiză "Institutul pentru Studiul Războiului" a relatat, luni, că forțele ruse au pierdut poziții la sud de Bahmut, pe 18 decembrie.

De asemenea, conform sursei citate, rușii și-au continuat atacurile la sol în apropiere de Bahmut și de orașul Doneţk.

Zelenski, pe Facebook: "Rusia a pierdut 90.000 de soldați în Ucraina"

Într-un mesaj anterior, publicat pe Facebook înaintea vizitei, Zelenski a scris:

"Bahmut este cel mai fierbinte punct de pe întreg frontul care numără peste 1300 kilometri de ostilități în desfășurare.

Din luna mai, ocupanții încearcă să distrugă Bahmut-ul, dar timpul trece și Bahmut distruge nu numai armata rusă, ci și pe mercenarii care au venit să înlocuiască trupele risipite ale ocupanților.

Rusia a pierdut deja aproape 99.000 dintre soldații săi în Ucraina. În curând vor fi 100.000 de victime ale ocupanților. Pentru ce?

Nimeni din Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Și nu vrea.

Ei poartă un război și irosesc viețile oamenilor, ale altora, nu ale celor dragi, nu propriile lor vieți.

Și asta, pentru că un grup de la Kremlin nu poate să-și recunoască greșelile și se teme teribil de realitate. Dar realitatea vorbește de la sine."

Foto interior: Volodimir Zelenski în Bahmut, 20 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Bahmut
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close