Antena 3 CNN Externe ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag

ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag

ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
22 Sep 2013   •   09:59
Birourile de vot din Germania s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (ora 06:00 GMT), cei 61,8 milioane de germani cu drept de vot fiind chemaţi să-şi desemneze reprezentanţii în noul Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).
 
Rezultatele finale sunt greu de prognozat cu exactitate, însă este aproape sigur că niciun partid nu va obţine suficiente mandate parlamentare pentru a putea guverna singur.
 
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Emnid şi apărut în ediţia duminicală a publicaţiei Bild, coaliţia de centru-dreapta condusă de cancelarul Angela Merkel conduce cu un mic avans în faţa opoziţiei. Astfel, coaliţia formată din Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU-CSU) şi liberali (FDP) este preferată de 45% din electoratul german (din care 39% sprijină CDU-CSU şi 6% FDP), în timp ce coaliţia alcătuită din Partidul Social-Democrat (SPD, condus de Peer Steinbruck), Verzi şi stânga radicală Die Linke este susţinută de 44% din germani (din care 26%—SPD, 9%—Verzii şi 9%—Die Linke).
 
Germanii îşi vor putea exprima dreptul de a vota până la ora locală 18:00 (16:GMT), oră până la care autorităţile electorale pot primi şi votul prin corespondenţă şi când vor putea fi cunoscute primele rezultate ale sondajelor la ieşirea de la vot (exit-polls). 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close