Antena 3 Externe ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag

ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag

de G.S.    |    22 Sep 2013   •   09:59
ZI CRUCIALĂ PENTRU GERMANIA. Astăzi se decid reprezentanţii în noul Bundestag
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Birourile de vot din Germania s-au deschis duminică la ora locală 08:00 (ora 06:00 GMT), cei 61,8 milioane de germani cu drept de vot fiind chemaţi să-şi desemneze reprezentanţii în noul Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).
 
Rezultatele finale sunt greu de prognozat cu exactitate, însă este aproape sigur că niciun partid nu va obţine suficiente mandate parlamentare pentru a putea guverna singur.
 
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Emnid şi apărut în ediţia duminicală a publicaţiei Bild, coaliţia de centru-dreapta condusă de cancelarul Angela Merkel conduce cu un mic avans în faţa opoziţiei. Astfel, coaliţia formată din Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU-CSU) şi liberali (FDP) este preferată de 45% din electoratul german (din care 39% sprijină CDU-CSU şi 6% FDP), în timp ce coaliţia alcătuită din Partidul Social-Democrat (SPD, condus de Peer Steinbruck), Verzi şi stânga radicală Die Linke este susţinută de 44% din germani (din care 26%—SPD, 9%—Verzii şi 9%—Die Linke).
 
Germanii îşi vor putea exprima dreptul de a vota până la ora locală 18:00 (16:GMT), oră până la care autorităţile electorale pot primi şi votul prin corespondenţă şi când vor putea fi cunoscute primele rezultate ale sondajelor la ieşirea de la vot (exit-polls). 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close