Antena 3 CNN High Tech 34.000 de utilizatori Facebook şi-au dezactivat conturile în semn de protest

34.000 de utilizatori Facebook şi-au dezactivat conturile în semn de protest

34.000 de utilizatori Facebook şi-au dezactivat conturile în semn de protest
01 Iun 2010   •   11:52

Facebook are cu peste 30.000 de membri mai puţin, după ce pe 31 mai, mii de utilizatori şi-au dezactivat conturile, în semn de protest faţă de politica site-ului de protecţie a datelor. Protestatarii au creat chiar şi un site pe internet unde îşi explică motivele pentru care renunţă la populara reţea de socializare. ?Dacă şi tu crezi că Facebook nu te respectă, nu-ţi respectă datele personale sau viitorul internetului, atunci alătură-ni-te!?

Data la care protestatarii au stabilit că vor renunţa la conturile de Facebook a fost 31 mai, intitulată sugestiv QuitFacebookDay. Potrivit site-ului aproximativ 34.000 de utilizatori s-au ţinut de promisiune.

Iniţiatorii proiectului au dat şi explicaţii în legătură cu nemulţumirile lor. Chiar dacă Facebook este un site ?plăcut?, el dă dependenţă şi a renunţa la el este oarecum echivalent cu renunţatul la fumat. Politica de protecţie a datelor personale ale utilizatorilor lasă însă mult de dorit, în opinia lor. Site-ul QuitFacebookDay dă chiar şi alternative la reţeaua de socializare, chiar dacă recunoaşte că Facebook nu este chiar atât de uşor de înlocuit. Ţine de aşteptările fiecăruia de la acest site, spun protestatarii.

Facebook este vizitat zilnic de peste 500 de milioane de oameni, adică aproximativ 50% dintre utilizatorii de internet. În urmă cu puţin timp, site-ul şi-a modificat condiţiile de protejare a datelor personale însă există încă voci care spun că nu este de ajuns.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook cont utilizatori protest
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close