Antena 3 CNN High Tech Cofondatorul Google a donat jumătate de milion de dolari Fundaţiei Wikimedia

Cofondatorul Google a donat jumătate de milion de dolari Fundaţiei Wikimedia

Cofondatorul Google a donat jumătate de milion de dolari Fundaţiei Wikimedia
Sursa foto: Foto: downloadpsd.com
19 Noi 2011   •   17:19

Cofondatorul Google Sergey Brin şi soţia lui au donat jumătate de milion de dolari Fundaţiei Wikimedia, ce asigură funcţionarea enciclopediei online gratuite Wikipedia, relatează AFP.
   
Impresionanta donaţie a fost făcută prin intermediul Fundaţiei Brin Wojcicki, fondată de Sergey Brin şi de soţia lui, Anne Wojcicki.
   
Fundaţia non-profit Wikimedia a lansat, în urmă cu o săptămână, acţiunea sa anuală de strângere de fonduri pentru enciclopedia colaborativă online Wikipedia.org.
   
Vizitatorii Wikipedia.org sunt îndemnaţi să citească un apel de la Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei online. Potrivit acestuia, Wikipedia are 679 de servere şi 95 de angajaţi.

CITEŞTE APELUL DE LA JIMMY WALES, FONDATORUL WIKIPEDIA





Wikipedia este al cincilea site pe internet, fiind vizitat de 450 de milioane de oameni diferiţi în fiecare lună şi având miliarde de vizualizări ale paginilor sale.

"Comerţul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu aparţine acestui loc. Nu la Wikipedia. Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei grădini publice (...) Când am fondat Wikipedia, aş fi putut să o transform într-o companie pentru profit, cu anunţuri publicitare, dar am decis să fac ceva diferit. Noi toţi am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o menţine eficientă şi simplă (...) În acest an vă rugăm să contribuiţi cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice altă sumă credeţi că ar ajuta ?i sus?ine Wikipedia", spune Jimmy Wales în mesajul său.

Wikipedia a fost lansată pe 15 ianuarie 2001, în limba engleză. În prezent, site-ul funcţionează în peste 270 de limbi. Wikipedia nu publică niciun fel de conţinuturi publicitare.

Wikipedia include peste 19 milioane de articole, din care 3,8 milioane în engleză, şi este scrisă şi editată de peste 82.000 de voluntari.


   


×
Subiecte în articol: wikipedia donatie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close