Antena 3 CNN High Tech Cum te fereşti de hackerii de pe social media - Așa ne protejăm datele personale

Cum te fereşti de hackerii de pe social media - Așa ne protejăm datele personale

Cei mai mulţi dintre noi petrecem mult pe platformele de socializare, iar acolo stau la pândă şi mulţi hackeri. Iulia Nagy de la 24 IT ne spune cum ne ferim de ei şi cum ne protejăm datelele personale

Cum te fereşti de hackerii de pe social media - Așa ne protejăm datele personale
de Iulia Orgo    |    10 Iul 2020   •   11:22

Iulia Nagy vă oferă o serie de sfaturi preţioase pentru a vă păstra toate datele şi conturile de social media în siguranţă şi departe de hackeri.

Trebuie să aveţi o parolă puternică pe care să o schimbaţi des

 

''Cel mai important sfat legat de conturile de social media este sfatul pe care îl ignorăm cel mai des şi anume, să avem o parolă puternică pe care să o schimbăm des şi să nu folosim aceeaşi parolă la toate conturile de social media.

De asemenea, este importantă şi utilă autentificarea în doi paşi, adică prim acel cod prin SMS şi astfel suntem siguri că doar noi accesăm contul de pe platforma de socializare.

Nu deschideţi link-uri de la persoane cu care nu aţi mai vorbit

De asemenea, este interesant şi important atunci când primiţi un mesaj de la cineva cu care nu aţi mai vorbit demult şi care vă trimite un link, să nu daţi click imediat, să vă întrebaţi de ce oare vă trimite. Dacă chiar vreţi să vedeţi ce este în acel link, verificaţi linkul într-o pagină deschisă separate.

Fiţi atenţi să vă delogaţi atunci când folosiţi dispozitive care nu vă aparţin

a explicat Iulia Nagy, realizator al emisiunii 24 IT.De asemenea, fiţi foarte atenţi atunci când deschideţi conturile de socializare de pe aparate care nu sunt ale voastre. Când aţi terminat discuţia, închideţi tot, daţi log out. Deşi este foarte simplu să te loghezi cu Facebook când îţi descarci o aplicaţie, gândiţi-vă dacă în unele cazuri nu este mai util să alegeţi o altă opţiune de a vă înscrie în acea aplicaţie. Este important să aveţi toate aplicaţiile şi browerele update şi desigur, să aveţi un antivirus'',

 

×
Subiecte în articol: iulia nagy hackeri social media
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close