Antena 3 High Tech Economia Statelor Unite, pusă în pericol de un important atac cibernetic. Principala ameninţare vine din China

Economia Statelor Unite, pusă în pericol de un important atac cibernetic. Principala ameninţare vine din China

11 Feb 2013   •   09:09
Economia Statelor Unite, pusă în pericol de un important atac cibernetic. Principala ameninţare vine din China Foto: mafiatoday.com

Competitivitatea economică a americanilor este pusă în pericol din cauza atacurilor cibernetice, în contextul în care SUA sunt ţinta unui atac cibernetic major, arată un raport realizat de National Intelligence Estimate (NIE) şi publicat duminică seara de către The Washington Post (WP).

Raportul, bazat pe informaţii ce provin de la diverse servicii americane de informaţii, menţionează în primul rând China. Acesta este cel mai agresiv stat care încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale instituţiilor şi companiilor americane cu scopul de a accesa date care să îi permită să obţină un avans în domeniul economic.

Cele mai vizate de astfel de atacuri sunt companiile cu legături în domeniile energiei, aerospaţial şi cel al automobilelor.

Potrivit experţilor, pagubele cauzate de aceste atacuri sunt estimate la zeci de miliarde de dolari.

Pe lângă China, National Intelligence Estimate citează alte trei ţări aflate la originea atacurilor cibernetice împotriva Statelor Unite: Rusia, Israelul şi Franţa.

În acest context, administraţia preşedintelui Barack Obama încearcă să respingă atacurile acestor ţări, depunând plângeri oficiale, expulzând personal diplomatic, restrângând acordarea de vize şi formulând reclamaţii la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM).

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close