Antena 3 CNN High Tech Facebook a devansat Yahoo şi Microsoft şi a urcat pe locul doi în topul veniturilor din publicitate digitală în SUA

Facebook a devansat Yahoo şi Microsoft şi a urcat pe locul doi în topul veniturilor din publicitate digitală în SUA

Facebook a devansat Yahoo şi Microsoft şi a urcat pe locul doi în topul veniturilor din publicitate digitală în SUA
de M.T.    |    20 Dec 2013   •   11:54

Facebook, cea mai mare reţea de socializare online din lume, a urcat în 2013 pe locul al doilea în topul veniturilor din publicitate digitală în SUA, devansând Yahoo şi Microsoft, informează Bloomberg, citat de Mediafax.

Lider în această ierarhie continuă să fie şi Google, care a atras 17 miliarde de dolari din bugetele alocate publicităţii digitale în Statele Unite.

Facebook ocupă locul 2 cu venituri de 3,17 miliarde de dolari, după ce, în 2014, se afla pe poziţia a patra.

Reţeaua de socializare generează mai mult de jumătate din venituri prin distribuţia de spoturi publicitare pe dispozitive mobile.

În această săptămână, Facebook a început să testeze introducerea de spoturi video distribuite către utilizatori.

Instagram, preluată anul trecut de Facebook pentru 700 milioane de dolari, dezvoltă de asemenea propriile oferte de publicitate pe platforma de partajare de imagini.

Piaţa publicităţii digitale din SUA va creşte cu 25% până în 2015, la 53,4 miliarde de dolari, potrivit estimărilor EMarketer.

Compania de cercetare a precizat că Google şi Facebook sunt de asemenea cei mai mari distribuitori de publicitate digitală la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: Facebook Google yahoo microsoft
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close