Antena 3 High Tech Netflix ar putea restricționa accesul mai multor persoane la un singur cont

Netflix ar putea restricționa accesul mai multor persoane la un singur cont

de Georgiana Adam    |    12 Mar 2021   •   12:21
Netflix ar putea restricționa accesul mai multor persoane la un singur cont Pixabay.com

Netflix încearcă să restricționeze folosirea unui cont de mai multe persoane, fără să impună acest lucru, deocamdată.

Unii utilizatori Netflix au raportat că au văzut pe ecran un mesaj care spunea ”Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a urmări în continuare”.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC: ”Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”.

Încă nu a fost luată o decizie dacă Netflix va lansa această funcție în rețeaua sa. În perioada de încercare, utilizatorii pot verifica dacă li se permite accesul la cont printr-un cod, trimis prin text sau e-mail.

Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă

Platformele de streaming, inclusiv Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney +, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul contului, dar termenii și condițiile specifică faptul că acestea sunt destinate utilizării de către persoanele din gospodărie.

Netflix a câștigat aproape 37 de milioane de noi abonați în 2020 și are acum peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume.

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă.

Prin noua funcţie pe care Netflix are ca scop sa o introducă, s-ar putea verifica dacă utilizatorii care distribuie parola între ei locuiesc la aceeaşi adresă. Măsura ar reduce drastic numărul persoanelor care folosesc acelaşi cont.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close