Antena 3 CNN High Tech Nou model de prezentare a ştirilor online, conceput de Google, Washington Post şi New York Times

Nou model de prezentare a ştirilor online, conceput de Google, Washington Post şi New York Times

Nou model de prezentare a ştirilor online, conceput de Google, Washington Post şi New York Times
Sursa foto: Google
09 Dec 2009   •   13:31

Google şi publicaţiile americane Washington Post şi New York Times pregătesc un nou model de prezentare a ştirilor online. Conceptul, numit Living Stories, este bazat pe dinamism şi se află deocamdată în faza de teste, informează AFP.

Potrivit responsabililor Google, Neha Singh şi Josh Cohen, cititorii vor ?experimenta un format diferit pentru prezentarea ştirilor de pe internet". Asta pentru că ?Living Stories? grupează toate materialele publicate de un ziar despre un anume subiect pe o singură pagină.

Această pagina va prezenta un rezumat al principalelor evenimente, o cronologie, portrete şi link-uri către arhiva ziarului. În plus, utilizatorii vor putea alege un model de grupare a articolelor, în funcţie de importanţă sau de dată.

Anunţul vine într-o perioadă delicată pentru Google. În urmă cu numai câteva săptămâni, Rupert Murdoch a acuzat compania Google de "cleptomanie" şi de comportament "parazitar". Eric Schmidt, directorul Google, a declarat că noile tehnologii nu reprezintă adevărata ameninţare pentru mass-media, ci monopolurile din această industrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google washington post
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close