Antena 3 CNN High Tech Uber, în mijlocul unui nou scandal. Compania și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația

Uber, în mijlocul unui nou scandal. Compania și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația

Uber, în mijlocul unui nou scandal. Compania și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Apr 2017   •   13:19

Compania Uber este acuzată că a urmărit utilizatorii care foloseau aplicația de iOS și după ce aceasta era dezinstalată. Acest lucru ar fi fost posibil prin amprentare, potrivit profit.ro.

Șeful Apple, Tim Cook, a avut chiar o discuție cu Travis Kalanick de la Uber, în care a fost adus în discuție acest subiect.

Apple ar fi urmat să elimine aplicația Uber din App Store dacă nu s-ar fi renunțat la acel tip de urmărire.

Din 2013, Apple a renunțat la un identificator prin care permitea dezvoltatorilor să urmărească utilizatorii. De la acel moment, localizarea s-a putut face fie prin identificatorul unic al telefonului, fie prin reclame.

Cei de la Uber erau conștienți că tactică folosită contravine regulilor impuse de Apple pentru aplicațiile din App Store și au inclus o excepție de urmărire care viza campusul Apple, pentru ca inginerii Apple să nu descopere comportamentul aplicației Uber.

Uber nu a negat că a folosit tehnica de amprentare, ci faptul că aceasta ar fi fost folosită pentru urmărirea utilizatorilor obișnuiți.

Reprezentanții companiei susțin că aceasta ajuta în depistarea șoferilor care încercau să fraudeze Uber.

×
Subiecte în articol: Uber companie Apple
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close