Antena 3 High Tech Wikipedia, Mozilla şi alte site-uri îşi vor opri activitatea pentru 24 de ore în semn de protest faţă de actul SOPA

Wikipedia, Mozilla şi alte site-uri îşi vor opri activitatea pentru 24 de ore în semn de protest faţă de actul SOPA

de Antena3.ro    |    17 Ian 2012   •   21:06
Wikipedia, Mozilla şi alte site-uri îşi vor opri activitatea pentru 24 de ore în semn de protest faţă de actul SOPA

Versiunea în limba engleză a enciclopediei virtuale Wikipedia nu va mai putea fi accesată timp de 24 de ore, miercuri, în semn de protest faţă de proiectul de lege împotriva pirateriei pe internet „Stop Online Piracy Act“ (SOPA) pe care-l dezbate Congresul SUA, informează marţi EFE, citată de Agerpres.

În plus, la protest vor mai lua parte site-urile Reddit, Mozilla, WordPress sau FailBlog. Toate acestea vor fi active doar pe reţele de socializare Twitter şi Facebook.

Comunitatea Wikipedia a optat pentru a opri accesul la versiunea în engleză a Wikipedia timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de propunerile legislative din Statele Unite, a semnalat pe site-ul său Fundaţia Wikimedia.

Proiectul de lege SOPA şi versiunea sa din Senat vor dăuna Internetului liber şi deschis şi vor oferi noi intrumente pentru cenzurarea de site-uri internaţionale în SUA, a adăugat Fundaţia.

Wikipedia face parte din platforma Netcoalition.com, în care s-au unit Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS şi Zynga în încercarea de a paraliza iniţiativa legislativă.

Google şi Facebook au lăsat deschisă posibilitatea de a-şi înceta serviciile.

Proiectul „Stop Online Piracy Act“ ar permite Departamentului de Justiţie american să urmărească şi să deconecteze orice particular sau întreprindere care ar putea fi acuzată de utilizarea de material protejat de drepturi de autor în SUA şi în afara ţării.

Site-ul SOPA Strike oferă toate informaţiile pentru alăturarea la protestul faţă de controversatul proiect de lege SOPA, pe care guvernul american îl va repune în discuţie pe 24 ianuarie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close