Antena 3 CNN High Tech Wikipedia se relansează în aprilie, cu un nou design al paginilor

Wikipedia se relansează în aprilie, cu un nou design al paginilor

Wikipedia se relansează în aprilie, cu un nou design al paginilor
29 Mar 2010   •   18:53

Wikipedia, al şaselea cel mai mare site din lume, va fi relansată pe 5 aprilie cu un nou design al paginilor, transmite Media Guardian. Noul design al enciclopediei colaborative online a fost testat pe 500.000 de utilizatori şi va fi adoptat oficial din 5 aprilie.

Principala pagină a Wikipedia va fi modificată pentru o mai uşoară navigare pe site, iar restul paginilor vor fi mai uşor de editat. ?Mulţumită unor noi aplicaţii speciale editarea paginilor va fi mai uşoară. Modelul de navigare pe site a fost simplificat iar motorul intern de căutare a fost relocat, totul pentru a mulţumi utilizatorii şi a urma standardele din mediul online?, a declarat Naoko Komura, Program Manager la Stanton Foundation Usability Project din cadrul Wikimedia.

În urmă cu un an, lansarea Wikipedia s-a aflat, într-un clasament al Webby Awards, printre cele zece momente care au marcat cel mai mult internetul în ultimii zece ani.

Numai în Statele Unite aproximativ şase milioane de internauţi accesează zilnic Wikipedia, acest site fiind astfel unul dintre cele mai vizitate din lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: wikipedia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close