Antena 3 CNN High Tech WikiTrust, aplicaţia prin care Wikipedia îşi va colora textele în funcţie de acurateţea informaţiei

WikiTrust, aplicaţia prin care Wikipedia îşi va colora textele în funcţie de acurateţea informaţiei

WikiTrust, aplicaţia prin care Wikipedia îşi va colora textele în funcţie de acurateţea informaţiei
Sursa foto: Wikipedia
31 Aug 2009   •   17:12

Wikipedia, enciclopedia de pe internet, va deveni din toamnă, mai de încredere, după ce multă vreme a fost criticată pentru faptul că oricine poate posta şi edita informaţiile de pe site. Potrivit site-ului Wired.com, o nouă aplicaţie, WikiTrust va colora diferit textul postat pe site, în funcţie de gradul de încredere acordat celui care a postat informaţia. Astfel, utilizatorii vor ştii care informaţii sunt veridice şi care ar trebui verificate.

Algoritmul folosit de WikiTrust funcţionează în felul următor: reputaţia autorului este calculată în funcţie de contribuţiile anterioare. Mai mult, cu cât o informaţie rămâne timp îndelungat pe site, cu atât este mai probabil ca ea să fie veridică.

Textele care provin din surse care ridică semne de întrebare vor fi colorate în portocaliu, în timp ce acelea care sunt postate de autori de încredere, vor avea un fond mai deschis la culoare. Pe măsură ce textul este citit şi editat de mai mulţi oameni, i se va atribui o culoare mai deschisă.

Măsura a fost luată după ce mai multă lume s-a plâns că, uneori, informaţiile de pe Wikipedia nu sunt 100% de încredere, întrucât, accesul la site fiind liber, oricine ar putea să posteze informaţii eronate, cu sau fără rele intenţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: wikipedia
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close