Antena 3 CNN High Tech Yahoo îşi relansează serviciul de e-mail pentru a face faţă concurenţei Gmail

Yahoo îşi relansează serviciul de e-mail pentru a face faţă concurenţei Gmail

Yahoo îşi relansează serviciul de e-mail pentru a face faţă concurenţei Gmail
24 Mai 2011   •   11:32

Yahoo Inc. va oferi serviciului de e-mail mult-promisa operaţie estetică de care are nevoie pentru a continua lupta cu rivalul GMail, dar şi pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor care folosesc tot mai des Facebook, Twitter sau alte modalităţi de comunicare.

Schimbările anunţate marţi au la bază un format pe care Yahoo a început să îl testeze în urmă cu şapte luni. Cei aproximativ 277 de milioane de utilizatori ai serviciului gratuit de e-mail de la Yahoo vor fi trecuţi la versiunea nouă în următoarele săptămâni.

Utilizatorii vor putea de acum să îşi pună update-uri pe Facebook şi Twitter direct din interfaţa Yahoo, serviciul se presupune că va fi de două ori mai rapid şi capabil să trimită ataşamente de până la 100 de megabytes. Printre alte îmbunătăţiri se numără şi un filtru mai bun pentru mesajele nedorite şi abilitatea de a vorbi cu prietenii care sunt conectaţi la Facebook.

Yahoo speră că aceste schimbări vor atrage şi vor reţine utilizatorii de e-mail într-o perioadă în care aceştia migrează spre serviciul Gmail oferit de Google Inc.

Deşi serviciul Yahoo rămâne mai folosit ca Gmail, el a pierdut teren în ultimul an. În aprilie, Yahoo avea 277 de milioane de utilizatori la nivel mondial, în scădere cu un procent faţă de anul trecut, în timp ce Gmail a crescut cu 24%, la 220 de milioane de utilizatori.

Mare parte a câştigului Gmail pare să vină de la serviciul Hotmail al celor de la Microsoft, care rămâne lider global cu 327 de milioane de utilizatori, o cifră însă în scădere cu 8 procente faţă de anul trecut.



×
Subiecte în articol: yahoo Google Facebook Twitter
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close