Antena 3 CNN International News Avionul președintelui polonez, aterizare de urgență. Andrzej Duda urma să se întâlnească cu Joe Biden

Avionul președintelui polonez, aterizare de urgență. Andrzej Duda urma să se întâlnească cu Joe Biden

Avionul în care se afla președintele polonez Andrzej Duda a fost nevoit să aterizeze de urgență, vineri, potrivit agenției de presă de stat din Polonia.

Avionul președintelui polonez, aterizare de urgență. Andrzej Duda urma să se întâlnească cu Joe Biden
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Mar 2022   •   16:12

Duda călătorea de la Varșovia la Rzeszów, pentru a se întâlni cu președintele american Joe Biden.

"A avut loc o aterizare de urgență a avionului cu președintele Duda la bord. Avionul s-a întors la Varșovia", a transmis agenția poloneză.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat, la rândul său, aterizarea de urgență.

Ulterior, aparatul președintelui polonez a reușit să aterizeze la Rzeszów, în sud-estul Poloniei.

În urma incidentului, Joe Biden și-a schimbat programul vizitei în Polonia, întâlnindu-se mai întâi cu membrii Diviziei 82 aeropurtate și lăsând la urmă participarea la evenimente umanitare.

La întâlnirea președintelui cu militarii Diviziei 82 aeropurtate participă secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și alți oficiali americani.

"Este de mare importanță întâlnirea lui Joe Biden cu acești soldați. Nu e importantă doar pentru militari, ci și pentru că transmite un mesaj puternic despre ceea ce înseamnă Statele Unite, întărind prezență NATO în Europa", a relatat realizatorul CNN Wolf Blitzer.

În timpul vizitei, Biden va primi ultimele informații privind răspunsul umanitar la criza refugiaților, provocată de invazia Rusiei în Ucraina.

Aproape două treimi din cei aproape 4 milioane de oameni care au fugit din Ucraina din calea războiului au ajuns în Polonia.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close