Antena 3 CNN International News Banca Mondială a aprobat un pachet de finanțare de urgență de 723 de milioane de dolari pentru Ucraina

Banca Mondială a aprobat un pachet de finanțare de urgență de 723 de milioane de dolari pentru Ucraina

Banca Mondială a aprobat un pachet de finanțare de urgență de 723 de milioane de dolari, împrumuturi și granturi, pentru Ucraina.

Banca Mondială a aprobat un pachet de finanțare de urgență de 723 de milioane de dolari pentru Ucraina
Sursa foto: Twitter/ Bloomberg
de Cerasela Stafie    |    08 Mar 2022   •   08:32

Pachetul include un supliment de 350 de milioane de dolari de la un împrumut anterior al Băncii Mondiale.

Instituția a promis, de asemenea, că va lucra la crearea unui alt pachet de sprijin de 3 miliarde de dolari pentru Ucraina, care urmează să fie lansat ”în următoarele luni”. 

”Grupul Băncii Mondiale este alături de poporul Ucrainei și din regiune. Acesta este primul dintre mulți pași pe care îi luăm pentru a ajuta la abordarea impactului uman și economic de anvergură al acestei crize" , a spus președintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Anterior, acesta a avertizat cu privire la impactul economic pe care războiul declanșat de Rusia îl va avea asupra întregii lumi. Impactul economic al acestuia se va întinde dincolo de granițele Ucrainei, iar creșterea prețurilor la nivel global la energie, în special, ”i-a lovit cel mai rău pe cei săraci, la fel ca și inflația”.

Prețurile alimentelor au fost, de asemenea, împinse în sus de război și ”sunt o considerație și o problemă foarte reală pentru oamenii din țările sărace”.

Malpass subliniază că atât Rusia, cât și Ucraina sunt mari producători de alimente. Ucraina este cel mai mare producător mondial de ulei de floarea-soarelui, iar Rusia este pe locul doi, potrivit S&P Global Platts. Cele două reprezintă 60% din producția globală.

×
Subiecte în articol: banca mondiala pachet finantare Ucraina
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close