Antena 3 CNN International News Datele a peste 3 milioane de clienţi și potențiali cumpărători Volkswagen din SUA și Canada au fost furate

Datele a peste 3 milioane de clienţi și potențiali cumpărători Volkswagen din SUA și Canada au fost furate

Divizia din Statele Unite a Volkswagen a anunţat vineri că datele a peste 3,3 milioane de clienţi şi posibili cumpărători din America de Nord au fost compromise în urma unei breşe de securitate a datelor la un dealer.

Datele a peste 3 milioane de clienţi și potențiali cumpărători Volkswagen din SUA și Canada au fost furate
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Iun 2021   •   13:23

Aceste date includeau numere de telefon, adrese de e-mail și poștale, iar în unele cazuri numere de identificare a vehiculului.

VW a precizat că datele a 90.000 de clienţi ai Audi, unul dintre brandurile de lux ale producătorului auto german, şi potenţiali cumpărători au fost compromise. În majoritatea cazurilor, datele includeau numerele permiselor de conducere și, într-un număr mai mic de cazuri, numerele de securitate socială, numerele de cont și datele de naștere.

Compania germană a anunțat că va oferi servicii gratuite de protecţie a creditelor persoanelor afectate.

Informaţiile au fost colectate pentru vânzări şi marketing, între 2014 şi 2019, şi se aflau într-un fişier electronic pe care comerciantul l-a lăsat nesecurizat.

Grupul german va oferi servicii gratuite de protecţie a creditului acelor persoane. Datele sensibile inclus numerele permiselor de conducere în mai mult de 95% din cazuri.

Un număr mic de înregistrări au inclus date suplimentare, cum ar fi datele de naştere, numerele de securitate socială şi numerele de cont. Producătorul auto nu consideră că informaţiile sensibile au fost compromise şi în Canada.

×
Subiecte în articol: volkswagen audi cumparaturi
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close