Antena 3 CNN International News "Dorel" și partenera sa au spart cu excavatorul Marele Zid Chinezesc, în drumul lor către muncă. Au ajuns, însă, în altă parte

"Dorel" și partenera sa au spart cu excavatorul Marele Zid Chinezesc, în drumul lor către muncă. Au ajuns, însă, în altă parte

Presa internațională consemnează incidentul în care au fost implicați doi cetățeni din nordul Chinei.

"Dorel" și partenera sa au spart cu excavatorul Marele Zid Chinezesc, în drumul lor către muncă. Au ajuns, însă, în altă parte
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   11:45

Este vorba despre un bărbat de 38 de ani și o femeie de 55 de ani din provincia Shanxi, care au spart Marele Zid Chinezesc cu un excavator.

Conform poliției, cei doi au avariat cu utilajul menționat o secțiune celebrului monument inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind motivați de un obiectiv banal: să-și creeze o scurtătură prin care să poată ajunge mai ușor la locul de muncă, relatează CNN.

Autoritățile au stabilit că respectivii au lărgit o deschidere existentă în structura antică până ce nișa a devenit suficient de mare pentru a permite trecerea excavatorului, cu "săpători" cu tot.

Excavația în Marele Zid a provocat "avarii ireversibile" integrității și siguranței porțiunii afectate, a comunicat poliția.

Citește și: El este ofițerul român decapitat într-un port din China. Bogdan avea doar 29 de ani

"Săpătorii" au fost băgați după gratii după ce autoritățile au aflat de isprava lor. 

Marele Zid, care a funcționat ca linie de apărare nordică esențială pentru imperiile chinezești, are o lungime totală de peste 20.000 de kilometri și a fost desemnat drept sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1987.

Primele sale secțiuni au fost ridicate acum mai bine de două mii de ani, fiind ulterior extinse de-a lungul dinastiilor imperiale ale Chinei.

Marele Zid atrage vandali, însă poliția veghează

Pagubele despre care a relatat presa internațională au fost provocate într-o secțiune din timpul dinastiei Ming (1368-1644), secțiune cunoscută sub numele de al 32-lea Mare Zid și care dispune un turn de veghe relativ bine conservat

În ultimii ani, autoritățile chineze au sporit protecția Marelui Zid și au înăsprit măsurile împotriva actelor de vandalism.

În 2021, trei vizitatori au fost reținuți și amendați de poliție pentru că au scrijelit cu un obiect ascuțit celebra secțiune Badaling a construcției.

În același an, autoritățile chineze au interzis accesul la Marele Zid pentru doi turiști străini, după ce aceștia au pătruns pe o parte neamenajată a secțiunii Mutianyu, notează CNN.

Foto: vedere asupra secțiunii Mutianyu din Marele Zid Chinezesc

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close