Antena 3 CNN International News Echipa Internațională a Crucii Roșii nu a putut ajunge la Mariupol. Va încerca din nou sâmbătă

Echipa Internațională a Crucii Roșii nu a putut ajunge la Mariupol. Va încerca din nou sâmbătă

O echipă a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) care călătorește la Mariupol a declarat că nu a putut ajunge în orașul asediat pentru a facilita trecerea în siguranță a civililor.

Echipa Internațională a Crucii Roșii nu a putut ajunge la Mariupol. Va încerca din nou sâmbătă
Sursa foto: Twitter/ SUUTAN
de Cerasela Stafie    |    01 Apr 2022   •   21:11

Actualizarea a venit vineri printr-un comunicat. Nouă membri ai echipei CICR, care călătoreau în trei vehicule, au fost nevoiți să se întoarcă la Zaporizhzhia din cauza unor condiții care ”făceau imposibilă deplasarea” la Mariupol.

Echipa plănuiește să încerce să facă din nou călătoria în orașul asediat sâmbătă.

”Pentru ca operațiunea să reușească, este esențial ca părțile să respecte acordurile și să ofere condițiile și garanțiile de securitate necesare”, a spus CICR. Echipa a transmis  că acționează ca un ”intermediar neutru” cu planuri ”de a însoți convoiul de la Mariupol într-un alt oraș din Ucraina”.

”Prezența noastră va pune un marcaj umanitar asupra acestei mișcări planificate de oameni, oferind convoiului protecție suplimentară și amintind tuturor părților de natura civilă și umanitară a operațiunii”.

×
Subiecte în articol: Crucea Rosie Mariupol Război Ucraina Rusia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close